-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:7637 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:6

استخاره در چه كارهايي جايز است ؟ چگونه بايد استخاره كرد؟

از سابق و امروزه متداول بوده است كه بيش تر مردم در امور زندگاني و براي رسيدن به هدفي معين دست به استخاره زده و با قرآن يا تسبيح تفأل مي زدند, در حالي كه شايد نيازي به چنين كاري نبوده و استخاره تاثيري در رسيدن به هدف نداشته است .

استخاره به معناي : نيكي خواستن , طلب خير كردن , فال نيك زدن , تفأل به قرآن براي اقدام به كاري است .(1)

اين موارد جزء معاني لغوي استخاره است كه اكنون به عملي مي گويند كه مثلاً شخص تسبيح يا قرآن به دست گرفته و براي خود يا ديگري تفأل مي زند.

استخاره در زماني مناسب است كه مثلاً شخصي براي انجام كاري يا عدم انجام آن نتواند از عقل خود كه بهترين راهنما است , بهره بگيرد. عقل توانايي تشخيص خوب و بد را دارد. خداوند در قرآن مي فرمايد: .(2) كه مقصود افرادي هستند كه نمي انديشند و از عقل ـ اين چراغ نعمت الهي ـ بهره نمي گيرند. پس عقل اولين مرتبه جهت رجوع و مشورت است .

در مرحلهء دوم اگر عقل به هر دليل نتوانست كمك دهد, به مشورت عموم كه عقل عمومي است , رجوع مي كنند.مولاي متقيان امام علي 7مي فرمايد: .(3)

مشورت در اين جا يعني استفاده از تعقل عمومي . وقتي موضوعي در جمع مطرح شود, سمت و سويي موجّه پيداخواهد كرد, ولي اگر راه تفكّر و مشورت بسته بود, چه كنيم ؟ و اتفاق افتادهاست كه پس از تفكر و مشورت , باز درترديديم و توان تصميم نداريم . در اين هنگام شك و دودلي عذاب دهنده است . عقل و شرع توصيه مي كنند به مشورتي ديگر دست زنيم , ولي اين بار با عقل بي نهايت و آگاه مطلق و خداوندگار هستي كه بر نيك و بد بندگان آگاه است و خير همگان را مي خواهد. اين گونه مشورت و خيرطلبي در فرهنگ اسلامي نام دارد.(4)

اموري از اين قبيل كه آيا در كنكور قبول مي شوم , يا آن كه فلان مريض خوب مي شود, پس با استخاره آن رامعلوم كنيم , چنين كاري صحّت نداشته و حتي به جهل گرايي كشيده مي شود.

(پـاورقي 1.دكتر محمد معين , فرهنگ فارسي , ج 1 ص 243

(پـاورقي 2.انفال (8 آيهء 23

(پـاورقي 3.نهج البلاغه , كلمات قصار, شمارهء 54

(پـاورقي 4.ابوالفضل طريقه دار, استخاره و تفأّل , ص 14

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.